Задава се мач между Кобрата и Тайсън Фюри за титлата на IBF

IBF ще поиска Анди Руис – Джуниър да защити пояса срещу Пулев, но той ще откаже и титлата ще остане вакантна

Бой между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри за титлата на Международната федерация по бокс (IBF), прогнозира Фил Джей от специализираното издание World Boxing News.

Очаква се в близките дни IBF да поиска от Анди Руис – Джуниър да защити титлата си срещу Пулев, който е задължителен претендент. Според прогнозите обаче мексиканецът, роден в САЩ, ще откаже мача заради евентуален реванш с Антъни Джошуа и така коланът ще остане свободен.

По същия начин IBF действа и през 2015 г., когато Тайсън Фюри изненадващо победи Владимир Кличко, както се случи с Руис срещу Антъни Джошуа. Фюри се отказа заради реванш срещу украинеца, който така и не се случи. Така бой за титлата получи Вячеслав Глазков, който обаче загуби от Чарлз Мартин.

Второто място в ранглистата на IBF в момента е свободно, а Агит Кабайел е трети. Заради това се отваря врата към евентуален мач на Пулев срещу Тайсън Фюри за титлата. И двамата вече са представлявани от Боб Аръм и много бързо може да се организира подобна битка. Още повече, че Тайсън ще има шанс да отмъсти за братовчед си Хюи, който бе разбит от Кобрата в София.

Тайсън Фюри има мач срещу Том Шварц на 15 юни, след което ситуацията много бързо ще се изясни.

Подобни статии

Top