Задава се мач между Кобрата и Тайсън Фюри

Всичко ще зависи от решението на Атлетическата комисия на Калифорния по жалбата на Джени Суши

Кубрат Пулев може да се бие с Тайсън Фюри наесен. Това съобщи промоутърът му Боб Аръм. Фюри официално се завръща на ринга на 15 юни, когато ще се бие в Лас Вегас срещу германеца Том Шварц.

Стига да няма усложнения в ситуацията около Кобрата след заседанието на Щатската атлетическа комисия в Калифорния, която ще разглежда случая с репортерката Джени Суши и жалбата на Богдан Дину за преразглеждане на резултата от боя им на 23 март, Пулев наистина изглежда като логичен избор за следващ съперник на Тайсън.

Боб Аръм се нае да го заведе до върха като рейтинг на мачовете и популярност, а британецът е един от тримата най-големи в момента в тежката категория. Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа са другите двама.

Фюри ще се бие отново с Уайлдър най-рано след година, признаха от „Топ Ранк“. И той, и агенцията искат мач през есента срещу някой от елитните съперници. Пулев отговаря на критериите и е част от кампанията на същата тази агенция.

Освен Пулев другите два възможни варианта пред Циганския крал за следващата му битка, която се очаква да е през втората половина на 2019 г., са другите боксьори на „Топ Ранк“ Оскар Ривас и Брайънт Дженингс. Със сигурност мачът ще се проведе в САЩ най-вероятно в Лас Вегас.

Иначе Кубрат Пулев вече се би с член на семейство Фюри – братовчеда на Тайсън – Хюи. Това се случи в края на миналата година, като двамата се срещнаха в зала „Арена Армеец“, а Кобрата победи по точки в завързан мач.

Подобни статии

Top