Заделят пари в държавния бюджет за ремонта на Концертна зала в Пловдив

Това е обещал служебният министър на културата проф. Велислав Минеков

Заделят средства в държавния бюджет за догодина за ремонта на Концертна зала в Пловдив. Това стана ясно след среща-разговор на представители на фондация „Дом за Пловдивската опера“ и министъра на културата проф. Велислав Минеков, заедно с неговите заместници доц. д-р Пламен Славов, Весела Кондакова и проф. Борислава Танева.

Целта на срещата, която се е провела миналата седмица, е било изясняването на актуалното положение с ремонта на Концертна зала в Пловдив и конкретизиране на действията за изграждане на сграда за Пловдивската опера.

Министърът на културата увери фондацията, че средствата за ремонта на Концертна зала ще бъдат предвидени и заявени в държавния бюджет за 2022 г. от страна на Министерството след получаване на строително разрешение от Община Пловдив.

По повод казуса с дома за пловдивската опера проф. Минеков се е запознал със свършената до този момент работа от фондация „Дом за пловдивската опера“. Той е изразил желание за среща с кмета на град Пловдив Здравко Димитров през следващата седмица за конкретизиране на следващите стъпки. Министърът на културата е подчерталзначението на операта за град Пловдив и за българската държава и е предложил своята подкрепа.

Фондацията е поела ангажимент за организиране на такава среща и подготовката на анализ на предложенията-фаворити за място за изграждане на сграда за пловдивската опера.

Подобни статии

Top