Задигнаха пейките от парка в Коматево (СНИМКИ)

Задигнаха пейките от парка в Коматево

Нагъл крадец задигна няколко скамейки от парка в Коматево,

съобщи се днес кметът Иван Тотев. „Крадат ги на етапи – по една, по две на ден“, обясни градоначалникът и шеговито предположи, че някой може да си има личен проект и затова да му трябват.

Според районния кмет Борислав Инчев всяка от тези пейки е закрепена много стабилно – или с анкерни болтове, или е бетонирана. Всяка струва около 250 лв., уточни той и призова кражбите да спрат. Той допълни, че районната администрация ще възстанови откраднатото и се оплака, че и „Кючука“ страда от вандали.

„Разочарован съм, че на тази детска площадка, която откриваме днес, през последните две седмици пет пъти сме отстранявали последиците от вандалски прояви – по оградата и вратите. В нощта срещу неделя отново бяха изкъртени 8 летви от вътрешната ограда край катерушките и една врата, която беше усукана. Наложи се да ги възстановим спешно“, поясни Инчев и апелира към хората да пазят построеното.

Градоначалникът и районният кмет на „Южен“ прерязаха лентата

на новата площадка на кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ и „Георги Кирков“ в близост до Камела. Това е най-голямата площадка в района, чиято площ е близо 2 дка. На нея са изградени две зони за игра на от 0 до 3 и от 3 до 12 години.

Близо 100 хил. лв. са вложени в новото детско съоръжение, което доскоро тънеше в плевели и боклуци. Край него са обособени също нови пет паркоместа. До седмица ще бъде монтирана и чешмичка, а догодина ще бъде сложена поливна система, за да оросява зеленината, която предстои да бъде засадена в оформените градинки в пространството.

До края на годината ще бъде изградена още една детска площадка в района – в кв. „Коматево“ на ул. „Лозарска“ 15. Догодина също ще бъдат направени 5 детски съоръжения, обеща Инчев. Той посочи, че в „Южен“ има 15 детски площадки, които отговарят на нормите и се ангажира до средата на 2019 година те да станат поне 25.

 

Подобни статии

Top