Задочници в УХТ: Несериозно е трима да пречат на повече от 300 студенти

Според един от тях протестиращите са само трима

“Днес учебните занятия в УХТ преминаха изключително спокойно и изцяло в академична атмосфера, тъй като вероятно протестиращите срещу зелените сертификати колеги участват на протеста в София”. Това заяви Райко Онбашиев, студент втора година по магистърска програма „Безопасност на храните“ на среща с ръководството на университета. За себе си съобщи, че е ваксиниран и с бустерна доза, ръководи екип от 10 души в частна фирма, където е осигурена безопасна работна среда.

“Не смятам, че правата ни са ограничени, напротив – защитено е най-напред моето здраве и на колегите ми, както и интереса ни – да се обучаваме”, бе категоричен Онбашиев. “Благодарен съм за мерките, които са взети от ръководството на университета за нормалното и безопасно протичане на учебните занятия, което ми дава възможност да завърша желаната от мен магистратура, необходима за настоящата ми работа”, добави той.

Райко Онбашиев увери, че протестиращите срещу въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки сред задочниците са само трима души. Всички останали не само стриктно спазват правилата, но са признателни на екипа на ректора проф. Пламен Моллов за предоставената възможност да се обучават присъствено.

“Зеленият сертификат пази всички, които идват в университета – студенти и преподаватели. Колегите са наясно, че заповедта на ректора от 8 декември 2021 г. е изцяло съобразена с националните противо­епидемични мерки в момента. Дали ще посещаваме университет, МОЛ или ресторант изискванията са ясни, всеки трябва да ги спазва и ние го правим.

Несериозно е трима души да се опитват да възпрепятстват достъпа до УХТ на повече от 300 студенти. Като средно интелигентни хора, някои от които изучават втора или дори трета магистратура, би трябвало да имаме необходимото ниво на култура и на знания, които предполагат по-високо доверие в медицинската наука“, заяви Онбашиев. Според него твърденията за чипиране и за рискове от ваксините са смехотворни.

Райко Онбашиев прогнозира, че броят на протестиращите сред задочниците в следващите дни няма да се увеличи, защото те напълно подкрепят достъпа до учебни занятия да става със зелен сертификат и са против действията на тримата недоволстващи.

Подобни статии

Един коментар

  1. Мария написа:

    Тези студенти са поставени лица на партия Възраждане. Вече всеки може да е студент и без изпит, а мага е още по лесно. Бушони са тези протестиращи.

Top