Захвърленият 5-месечен Мехмед за малко да бъде сгазен на паркинга до Централна гара

Майката била просякиня на гарата

Изоставеният 5-месечен Мехмед за малко да бъде сгазен на паркинга в близост до Централна гара, където бе намерен на 23 април. Това съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев на нарочен брифинг днес в ОДМВР-Пловдив.

Намериха изоставено бебе на паркинг в центъра на Пловдив, търсят майка му

Бебето било намерено около 14.00 ч. на 23 април от случаен минувач, който го видял захвърлено на асфалта, в близост до казан за боклук. Докато човекът се чудел какво да прави, забелязал лек автомобил, който маневрирал на паркинга, за да паркира. Зад волана му била шофьорка, с която пътувала и друга жена. Свидетелят успял да ги спре и тримата наобиколили пеленачето, чудейки се какво да го правят. След това забелязали полицай наблизо, извикали го, а той позвънил на спешния телефон 112, за да бъде изпратена линейка.

Така случаят започнал да се разплита. След като полицията пуснала снимките в медиите, вчера в Четвърто РУ отишъл мъж от пловдивската Аджисан махала. Той заявил пред полицаите, че е виждал бебето и им казал кои са родителите.

28-годишният Григор и 26-годишната Галя живеели в Аджисана заедно от три години. Имали още едно, по-голямо дете. Напоследък обаче живеели в Кричим при близки на мъжа. Двамата нямали брак, а Григор не бил припознал нито едно от двете деца. При раждането на Мехмед той бил в чужбина.

Майката не искала да запази бебето

Галя, която била от старозагорското село Обручище, ходела да проси на гарата с малчугана. Пред полицаите тя била категорична, че не може да гледа бебето заради финансов недоимък. Затова решила да го изостави.

1 2

Подобни статии

Top