Закърпиха аркадата на Хюи Фюри с 20 шева (ВИДЕО)

Британецът е получил тлъст хонорар от близо 1 млн. долара, промоутърът му съди Кобрата за по-малко пропуски за мача

С 20 шева беше зашита главата на Хюи Фюри след зверската битка с Кубрат Пулев в столичната зала „Арена Армеец“ в събота вечерта, съобщава „България днес“. Още във втория рунд Кобрата отвори аркада на британеца. Това беше ключов момент за победата на българина с единодушно решение на тримата съдии.

Братовчедът на Тайсън Фюри проля половин литър кръв от бруталната рана по време на мача, а в последните рундове едвам стоеше на крака. Непосредствено след финалния гонг англичанинът беше закаран в болница. За негово щастие той се размина само с болезненото закърпване на аркадата.

„Направиха му 18-20 шева. Всичко беше наред. Веднага си тръгнахме, а в неделя отлетяхме обратно за Великобритания“.

Междувременно стана ясно, че Хюи Фюри е получил доста сладък хонорар от близо милион долара за поражението от Кубрат Пулев. Британецът се съгласил да се бие за по-малко пари в сравнение Дилиън Уайт и Джарел Милър, които се уплашиха от Кобрата, разкриха организаторите.

Самият Кубрат беше съорганизатор на срещата. Неговият финален хонорар ще се оформи след изчисление на приходите от билети, телевизионно излъчване и рекламни приходи.

Промоутърът на Хюи Фюри – Мик Хенеси, обаче възнамерява да съди организаторите на галата в София заради по-малка бройка пропуски за мача. Това призна Кубрат Пулев в качеството си на домакин на събитието.

„Те искаха 40 ВИП билета, които нямаше как да им осигурим. Успяхме да им дадем 30, точно зад ъгъла. Имаше редица важни личности, за които трябваха покани, а някои мои приятели останаха без ВИП места.

Отделно настанихме семейството на Фюри току до ринга, но те пак не бяха доволни. Не знам какво искаха просто“, заяви Кобрата.

„От Хенеси през цялото време бяха в нашата съблекалня, по двама-трима души – не можехме да ги изгоним, докато загрявах. Намазах си лакътя с мехлем, а те – защо миришело, щяло да дразни очите на Фюри. Хиляда неща измислиха! През цялото време се отнасяхме към тях позитивно, гостоприемно, както се славим българите, и добронамерено. Както видяхте, нито един път не го провокирах, въпреки че сме на наш терен. Останахме спортсмени и поне аз се държах с уважение към него.

Но г-н Хенеси, вместо да обърне внимание на външния си вид и на формата си, се занимава с други неща. И сега може би ще се съдим, за което съм готов. Дори за такива битки“, заяви Кобрата, явно визирайки наднорменото тегло на Мик Хенеси.

Подобни статии

Top