Закичиха Станимира Петкова със здравец преди олимпийската квалификация в Париж

Трима български боксьори и три боксьорки излизат в битка за квоти за Токио 2020 от 4 до 8 юни

Националният ни отбор по бокс за мъже и жени вече е в Париж. Във френската столица от 4 до 8 юни ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която започна в Лондон преди повече от година. Тя е и последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио.

Асеновградчанката Станимира Петрова (57 кг) бе изпратена от своите фенове със здравец и с пожелания за победи. Станимира започва от първия кръг и ще боксира с полякинята Сандра Крук.

При жените имаме още две представителки. Стойка Кръстева е на победа от квота при 51-килограмовите. От нея я дели рускинята Светлана Солуянова. Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще срещне на старта Николета Пита (Гърция).

При мъжете Симеон Чамов ще боксира в категория до 75 килограма. Негов съперник ще бъде шведът Адам Шартоа, а срещата е от втори. Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с поляка Матеуш Мастернак, докато Петър Белберов (+91 кг) е предвиден да премери сили с ирландеца Дийн Гардинър. От неговия отбор обявиха, че няма да пътуват за Париж, но все още няма потвърждение на тази новина. Ако това се случи, то Белберов трябва да срещне във втория кръг Иван Верясов (Русия) или Гюрген Хованисян (Армения).

Националите ни са заявили две тренировъчни сесии днес. Те ще правят спаринги с боксьорите на Черна гора между 13:00 и 14:15 часа, след което ще имат самостоятелно занимание от 17:30 до 18:45 часа.

Подобни статии

Top