Законно ли е пуснато в експлоатация Околовръстното ще проверява Настимир Ананиев

Пловдивчани потърсиха съдействие и за изграждането на незаконен крематориум на Рогошките гробища

Пуснат ли е законно в експолатация околовръстния път на Пловдив  или е отворен набързо преди избори? Това ще проверява депутатът и председател на парламентарната комсия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Настимир Ананиев след среща на депутати от управляващата партия с жители на Пловдив, съобщи Радио Пловдив.

„Граждани ми сигнализираха, че участъкът Асеновград – Марково е много тесен, мантинелите всъщност затварят пътя и не може да се отбие. Ако аварира автомобил, няма как да се заобиколи и  създава предпоставки за катастрофи. Трябва да проверим дали е пъснат законно в експолатация, дали е спазен закона и да се предприемат някакви бързи действия“, каза Ананиев като сравни случая с пуснатия незаконно път на магистрала Струма в участъка на тежката катастрофа с македонски граждани.

Сред останалите проблеми, за които жителите на област Пловдив са потърсили съдействие от депутатите от „Продължаваме промяната“ са изграждането на незаконен крематориум на Рогошките гробища и необходимостта от мост над река Стряма при Песнопой  по пътя Пловдив – Карлово.

Един от казусите, разгледани от Настимир Ананиев е и този за бункера в парка зад хотел „Санкт Петербург“. Това съобщи за DCNEWS председателят на сдружението „Спаси Пловдив“ Асен Костов.

„Въпросите, които ни вълнуват са дали са спазени указанията на МРРБ за актуване на бункера от 704 кв.м в парка зад хотел Санкт Петербург. Настимир пое ангажимент да изиска документацията по казуса от общината и областната управа и да постави въпроса в комисията за проверка. Поводът за срещата е постъпилата информация в “Спаси Пловдив”, че има заповед за събаряне на бункера, което, ако е вярно, изцяло обслужва желанията на мераклията за строежи. Разговаряхме с него и за проблема с околовръстно -тясно и опасно близко поставени мантинели,като го сравнихме с “Тунела на смъртта”. Както и за постройките в гробното поле на “Рогошки Гробища“, поясни Костов.

В приемната участваха пловдивският депутат Росен Костурков  и зам.-председателят на парламентарната комсия Йордан Терзийски.

Снимка: Фейсбук/Асен Костов

Подобни статии

Top