Закопчаха зам.-шефа на Трето РУ в Пловдив

Заместник-шефът на Трето РУ в Пловдив Стоян Павлов

е имал вземане-даване с тартори на банди за телефонни измами и е арестуван, пише БЛИЦ. Той се е познавал с тях, има подозрения, че зад тези контакти може да е извършвал определени услуги.

Павлов бе задържан днес от служители на Вътрешна сигурност, съобщава TrafficNews.bg.

В повечето случаи измамата е протекла по един и същ сценарий.

На телефона на пенсионера се обаждал мъж, представящ се за инспектор Христов, който съобщавал че полицията е по следите на банда измамници, които са набелязали въпросните баба или дядо. Предупреждавал ги, че ще получат позвъняване и заплаха, а след като това действително се случвало, „инспекторът“ ги карал заради мерки за сигурност да хвърлят през терасата всички свои спестявания. Така само за няколко дни десетина възрастни пловдивчани са дали близо 70 хиляди лева. Сред „ужилените“ е и майката на полицейски служител от Трето районно.

При акция на полицията преди няколко  дни бяха задържани 6 телефонни измамници за случаите, от които в ареста остават двама.

Засега това е само версия,

коментираха разследващи, които подчертаха обаче, че срещу закопчаното ченге е имало няколко пъти подозрения и са вършени проверки.

Към момента Павлов не признава вина нито за участие в престъпни схеми, нито за смущаващи връзки с хора от криминалния контингент.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор „Издирване“, а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му, паркирани пред дома му в „Кючук Париж“.

Предполага се, че това е било за отмъщение.

Подобни статии

Top