Закриват месеца на Джани Родари в Пловдив с премиера

Премиерен спектакъл, награди и изложба в последните дни на фестивала

Закриват фестивала „Месец на: Джани Родари“ с премиерата на спектакъла „Кученцето, което не можеше да лае“ по текст на любимия на всички деца италиански писател. По този повод в Държавния куклен театър в Пловдив в 13.00 ч. ще се състои пресконференция, на която ще бъде предстъвено събитието, с което ще се закрие фестивала.

Режисьор на спектакъла „Кученцето, което не можеше да лае“ е Веселин Бойдев, сценограф е Христина Стоилова, музиката е на Иван Гърбачев, а в ролите са куклените актьори Даниела Тенева, Димитър Николов, Наталия Василева и Румен Караманов.

Музикалната, тъжно-смешна приказка за едно съвсем малко кученце, оставено в торба, насред големия и непознат свят ще покори малките зрители. Без да има кой да го научи как се лае, то тръгва по своя път. Очакват го толкова много срещи, приключения, игри, опасности и изненади преди да „запее“ своята радостна песен със своя собствен, кучешки лай.

Премиерата е последното представление от фестивала „Месец на: Джани Родари“, който започна на 1-ви октомври и ще продължи до края на месеца в ДКТ – Пловдив. В рамките на фестивалния месец с представления по Джани Родари на пловдивска сцена гостуваха куклени театри от цялата страна, проведоха се творчески работилници за деца, специална „работилница за родители“, водена от детски психолог и логопед с фокус върху въображението в детска възраст, както и три конкурса за деца – за приказка, стихотворение и рисунка. Победителите от конкурсите ще бъдат обявени на 31.10.

Освен това във фоайето на Държавен куклен театър – Пловдив ще се открие изложба на рисунките, участвали в конкурса. Те ще се предлагат на символична цена за благотворителна кауза през цялата седмица след приключване на фестивалния месец.

Подобни статии

Top