Зала „2019“ приема първия концерт от празничната програма на Пловдив (ВСИЧКИ СЪБИТИЯ)

Хор „Евмолпея“ подарява концерт под надслов „Вдъхновение за Коледа“

Новият заместник-кмет по културата Пламен Панов лично анонсира празничната програма на Пловдив. Тя започва още днес с концерт на девическа хорова формация „Евмолпея“ под надслов „Вдъхновение за Коледа“. В него са включени любими произведения от репертоара на хора със специалното участие на Димо Михов – кахон и Езги Челик – цигулка. Началото е в 18 часа, а мястото е зала „2019“ на ул. „Гладстон“. Дейността на хор „Евмолпея“ се осъществява с дългогодишната подкрепа на Община Пловдив; това е нейният 14-ти творчески сезон и тя активно участва в културния живот на града.

Програмата продължава на 23 декември, когато на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“ (от 17 часа) излиза студентска формация „Жарава“ към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Съставът е от студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет, техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков.

На 24 декември от 12,00 часа на площад „Ст.Стамболов“ пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на празничен концерт на женски народен хор „Боряна“ – една от най-новите вокални формации в България, която изпълнява автентичен и обработен фолклор. Неин основател е младият преподавател и докторант в АМТИИ Николай Гурбанов. Репертоарът на хор „Боряна“ се състои от многогласни творби на световно признати композитори.

На 25 декември от 12, 00 часа – отново на площада пред сградата на Общината, празничен концерт ще изнесат Биг Бенд Пловдив и звездите на формация „Арт Войс Център“.

На 26 декември на сцената излиза група „Мистик“ – Симона, Ангелина, Благовеста, Верджиния и Цвета. Пловдивчанките съчетават в амбициозен проект струнни инструменти и модерно по темперамент звучене; програмата на „Мистик“ е в стил поп и балканска музика, съчетани с нови аранжименти и вокални интерпретации.

Празникът на 31 декември започва в 22.00 часа и ще продължи до 2.00 часа на 1 януари 2020 година. Официалната градска церемония по изпращането на 2019 година отново ще е на сцената на площада край елхата, на нея ще се качат: Innerglow, Дует Ритон, Ансамбъл Тракия, а след излъчване речта на президента на България –  и група СкандаУ. Водещи в Новогодишната нощ ще са Симеон Колев и Богдана Трифонова.

Подобни статии

Top