Зала „Лотос“ си връща приличния вид (СНИМКИ)

Ремонтът на фасадата е на приключване

Ремонтът на фасадата на зала „Лотос“ е на финал. Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и директорът на Регионален природонаучен музей – Пловдив Огнян Тодоров инспектираха ремонтните дейности. Финансирането в размер на 45 000 лева е осигурено от Община Пловдив, а целта е пространството да придобие вид, годен за ползване, след като дълго време сградата бе свърталище на бездомни и наркозависими, превърнали мястото в бунище.

Дейностите, които са извършени в зала „Лотос“ са в изпълнение на съгласуван с НИНКН проект за възстановяване на фасадата, разработен от арх. Сидерова и арх. Румяна Пройкова. Самата арх. Румяна Пройкова е посочена за разработване на проекта от арх.Теофана Михова – наследник на авторските права.

До момента е направено следното: 

подмяна на изпочупените фасадни стъкла с нови 10 мм., покрити с фолио; подмяна на покривната част и полагане на хидроизолация; подмяна на изпочупените мраморни плочи по фасадната част; шлайфане и полиране на мраморната настилка; изкърпване и боядисване на „листата“ на сградата; изграждане на СОТ, видеонаблюдение и фасадно осветление на сградата.

Подобни статии

Top