Залата с пеперудите на Природонаучния музей с първи рожден ден

Специален празник за първата годишнина на зала „Тропик“

Зала „Тропик“ при Регионалния природонаучен музей – Пловдив празнува първата си годишнина днес от 19:00.

Уникалното за страната съоръжение беше открито през септември 2017 и вече е носител на награда от Съвета по туризъм за най-оригиналната нова туристическа атракция.

Вълшебната зала „Тропик“ даде възможност на хиляди хора да се докоснат до атмосферата на тропическата джунгла, обитавана от тези нежни и красиви създания – пеперудите! От ръководството на музея канят пловдивчани да отпразнуват годишнината от съществуването на залата, която ежедневно радва посетители и служители на музея.

Работата в зала „Тропик“ вдъхнови научни търсения, творчески идеи и размисли. Специално за случая Александър Петров – уредник в зала „Тропик“, ще представи за пръв път пред публиката най-новото си литературно произведение “LEPIDOPTERA”.

“LEPIDOPTERA” е книга за пеперудите с два раздела. Първият е поема от седем части и 476 стиха, в които с мерена реч се разказва животът на пеперуда от яйцето до последния ѝ ден. Освен чисто биологична част в поемата има много моменти, свързани с живота на хората – страх от неизвестното, мечта, борбеност, горделивост, смърт. Ако и вие сте поели по пътя на мечтите, вероятно ще припознаете себе си в много от строфите. Втората част дава биологична информация за пеперудите, представена по увлекателен и достъпен начин. Ако харесвате пеперудите и искате да научите повече за тях – това е книгата, от която имате нужда” – смята Aлександър Петров

Събитието е с вход свободен и ще се проведе в Планетариума на музея. Ръководството на музея е подготвило и тематична почерпка в чест на крилатите тропически красавици.

Подобни статии

Top