Заловиха дрогиран зад волана край Раковски

Осем нарушители са заловени на пътя

При работа по безопасност на движението в събота вечер съвместни проверки били предприети от служители на РУ – Труд и колегите им от сектори „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“.

Около 18:20 часа на изхода на село Калековец, в посока Раковски, 38-годишен управлявал лек автомобил „Рено“ под въздействието на наркотици.

В 21:20 часа в центъра на селото пък е хванат 36-годишен шофьор на автомобил от същата марка, чиято алкохолна проба отчела 1,69 промила.

Положителен резултат – 1,88 промила, дал дрегерът и при 54-годишен мъж, хванат около 22 часа в село Строево с лек автомобил „Фолксваген“.

Срещу всички извършители са образувани бързи производства.

При проверки на територията на РУ-Хисаря служители на моторизирано звено „Сигма“ са заловили петима нарушители в рамките на три часа в събота.

По време на проверките в курортния град, от 14:30 часа до 15:00 часа, двама мъже, на 40 и 49 години, били засечени с  нерегистрирани по надлежния ред мотоциклети от марката „Сузуки“. Допълнително е установено, че по-възрастният е неправоспособен и употребил алкохол – 1,32 промила.

Заловен е и 32-годишен, седнал зад волана на лек автомобил „Алфа Ромео“ в рамките на наложено административно наказание.

Около 16:30 часа в Житница 56-годишен шофирал с 1,55 промила лек автомобил „Деу“, а час и половина по-късно в Калояново с 1,83 промила бил 55-годишен водач на „КИА“.

Подобни статии

Top