Заловиха двама, нападнали, били и ограбили дядо посред нощ в Трилистник (СНИМКИ)

Грешка довела до гафа със заповедта на Цачева за арестите

Това са извършителите. Единият е непълнолетен и вече осъждан за блудство

32-годишен мъж и 16-годишен непълнолетен са задържани за грабеж на възрастен мъж от село Трилистник. Нападението е извършено на 5 април между 00,10 и 00,30 часа. Жертвата е на 86 години.

Подробности по случая току-що дадоха от Прокуратурата в града под тепетата:

От информацията става ясно, че двама извършители влезли в дома на дядото, разбивайки входната врата. Ударули го в лицето, след което претърсили жилището и открили и отнели портфейл, в който имало 100 лева и лични документи. Двамата избягали, като взели парите и изхвърлили портмонето.

След като е подаден сигнал на тел. 112, незабавно са предприети оперативно – издирвателни мероприятия от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив и на РУ на МВР-Труд под ръководството на Окръжната и Районната прокуратура в Пловдив. Грабежът е разкрит само за няколко часа, като са установени и задържани извършителите на престъплението:

Павел А. на 32 години:

и Ангел М. на 16 години: 

И двамата от село Трилистник. Днес те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж – престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, а за непълнолетния извършител и вр. чл. 63, ал.1, т.3 от НК. Те ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Непълнолетният А.М. е бил осъждан и за извършено от него блудство през 2019 г., като настоящото му деяние е извършено в рамките на определения му от съда изпитателен срок на условното осъждане.

Предвидените от закона наказания за престъплението в което двамата ще бъдат обвинени са съответно: лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния. Разследването по случая продължава, като до момента са били извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

Призоваваме гражданите, ако са пострадали от престъпления, извършени от двамата обвиняеми, да се обадят и подадат сигнал в МВР или Прокуратурата.

Подобни статии

Top