Залятата с киселина жена в "Тракия" е в стабилно състояние, предстои й операция - DC news

Залятата с киселина жена в „Тракия“ е в стабилно състояние, предстои й операция

Според лекарите тя е залята с корозивна течност, но засега не е ясно дали е киселина или основа

52-годишната жена, която бе залята с киселина в дома си в пловдивския квартал „Тракия“ е в тежко, но стабилно състояние, тя е контактна и адекватна. Това съобщи дежурният лекар в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“ д-р Яна Янева.

„Засегнати са горният и долният крайник. По долната половина на лицето и част от шията има дълбоки изгаряния. Жената е контактна и адекватна, нощта премина спокойно. Приета е в реанимация, поставена е под постоянно наблюдение, стабилна е. Жената има съпътстващи заболявания, но нямаме усложнения от тази гледна точка. За момента няма опасност за живота ѝ“, заяви в „Денят започва“ д-р Яна Янева.

УМБАЛ „Св. Георги“: Залятата с киселина жена е в тежко състояние

По думите й жената е била залята с корозивна течност. Все още лекарите не могат да кажат дали това е киселина или основа, но според тях  по-скоро е киселина.  Вчера тя е била приета към 16 ч. в клиниката, направена е първична обработка, както и хидротерапия.

Предстои да й бъде направена операция. За момента няма опасност за живота й.

Нападателят се издирва. Асистентката на трудноподвижната жена е дала описание на извършителя, но засега полицията не е установила самоличността му.

Маскиран нахлу в апартамент на пловдивчанка, заля я с киселина

Припомняме, че това е известната в Пловдив гадателка на карти Таро Тони. Тя имала доста клиенти и тъй като била трудноподвижна, вратата й била винаги отворена.

Снимки: БНТ

Подобни статии

Top