Зам.-главният прокурор: Има сходство между арестите на Ралев и Иванчева

Прокуратурата ще оповести подробности по-късно

„Да, задържан за 24 часа е кметът на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев. Подробности ще има, когато можем да представим достатъчно данни на обществото“, това заяви пред БНТ тази сутри зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той посочи, че има сходства между двата случая.

„Можем да направим сравнение  случая  с този в „Младост“ в София, където прокуратурата беше изцяло открита“, каза още той и допълни: „Не може да се вземат пари по един толкова балъшки начин“.

По думите му прекалената публичност на информацията, която беше дадена по случая Иванчева, е затруднила работата разследващите.

„Във всеки един общински град има криминални авторитети, които са свързани по някакъв начин с местната власт, включително и магистратската“, заяви Иван Гешев. По думите му, разкритията на подобни случаи се увеличават

Зам.-главният прокурор заяви, че днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, която вчера пристигна в България, след като беше екстрадирана от Испания по искане на прокуратурата. Иван Гешев коментира и акцията на прокуратурата в Монтана, делото срещу кмета на Божурище и делото за източването на КТБ.

Снимка: Frognews

Подобни статии

Top