Зам.-кмет и общински съветник от Карлово с коронавирус

Общинският съветник е и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“

Зам.-кмет и общински съветник от Карлово са позитивни за COVID-19, съобщава БЛИЦ. Става дума за единия от тримата заместници на кмета д-р Емил Кабаиванов – Стою Карагенски. Тестът му дал положителен резултатв  събота.

Съпругата на Карагенски, която е главен счетоводител в местната болница, също е заразена. Засега семейството е на домашно лечение. Карагенски е в отпуск от миналата сряда, тогава не се е почувствал добре и се е самоизолирал, съобщиха запознати. Установени са всичките му контакти, те са около 20 души. При нужда общината има готовност да ги тества. Засега обаче никой от контактните лица няма симптоми.

Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, двамата му заместници Антон Минев и Николай Цветков, секретарят на общината Стефан Стефанов и останалите ръководни кадри са добре.

Положителен тест е дал и общинският съветник доц. д-р Пламен Славов. Преподавателят по история от ПУ „Паисий Хилендарски“ е на лечение в дома си. Той не е бил контактен с колегите си от местния парламент, не е бил и на сесия миналия четвъртък. Заради това не се налага тестване на общинските съветници от Карлово.

Снимки: karlovo.tv и Фейсбук

Подобни статии

Top