Зам.-кмет оглежда новите пространства в кучешкия приют

Ще бъдат представени рубриката „Вземи си куче от приюта“ на сайта на общината, както и филм, посветен на работата на приюта.

Новите специализирани пространства за малки кученца, пред които ще бъде засадено дърво ще бъдат показани днес в присъствието на председателя на Общинския съвет Савина Петкова и заместник-кмета Розалин Петков . Събитието е финално и е част от кампанията „Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат“. То ще се проведе в Общинския приют за кучета в Международния ден за защита на животните

Богатата програма включва още изложби, благотворителен базар, демонстрации и съвети на ветеринари.

Ще бъдат представени рубриката „Вземи си куче от приюта“ на сайта на общината, както и филм, посветен на работата на приюта.

Ето и още от инициативите в приюта за кучета в Пловдив, които ще се проведат утре:

– Изложба с рисунки, есе и стихове на приятели на приюта от община Марица  – деца от Народно Читалище „Архангел Андонов 1928 г.“, с. Царимир и ОУ „Граф Николай Игнатиев“, с. Граф Игнатиево.

– Тематичен базар с участието на слънчевите деца от Сдружение „Паралелен свят“ и ученици от ПГО „Ана Май“ – Пловдив.

– Ученици от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив ще оставят цветно настроение по стените на новоизграденото бебешко отделение в приюта.

– „Не стреляй по животните! Стреляй по балони!“ – Забавна игра за учениците от ОУ „Яне Сандански“.

– Безплатен кръвен тест за диабет на всички кучета от приюта – подарък от Пловдивско киноложко дружество.

– Прегърни куче – стани по-добър и предай нататък! – кръстниците на приюта – кучето–терапевт Мон и неговата собственичка.

 

 

Подобни статии

Top