Зам.-кметът на Асеновград Петров откри официално новата спортна зала в Тополово - DC news

Зам.-кметът на Асеновград Петров откри официално новата спортна зала в Тополово

Той пожела на състезателите да следват целите и мечтите си.

Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров откри официално новоизградената многофункционална спортна зала в село Тополово.

„Бъдете целеустремени и не спирайте да спортувайте, защото спортът е най-ценният източник на човешкото здраве. Изкачвайте високи върхове и постигайте безброй спортни успехи. Убеден съм, че удобството, което предоставя новата зала, ще подпомогне подготовката на състезателите и ще допринесе за още повече победи“, каза пред присъстващите заместник-кметът Петров.

„Бих искал най-напред да поздравя с новата придобивка състезателите и учениците от село Тополово, които ще са най-честите ползватели на тази зала. За мен е истинско удоволствие да присъствам днес тук и да изразя възхищението си от съвременния вид и удобство на съоръжението. От името на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев искам да Ви пожелая най-вече да сте здрави, за да постигате безброй много победи на този домакински терен. Пред съперниците си показвайте воля, силен дух, но и спортсменство. Не се предавайте дори понякога да допускате загуби, макар че съм сигурен, че такива няма да има. Условията, които предоставя тази спортна зала, ще оправдаят очакванията Ви и резултатите ще са налице“, добави инженер Петър Петров.

Церемонията по официалното откриване стартира с прозвучаване химна на България. Лентата на новата придобивка за населеното място прерязаха заедно заместник-кметът на Асеновград Петър Петров и директорът на ОУ „Отец Паисий“ в село Тополово Атанаска Илкова.

Тя и треньорът на волейболистките пък отправиха благодарствени слова към инициаторите и реализаторите на проекта – Бойко Борисов – министър-председателят, при управлението на който строежът на съоръжението стартира и бе изградено само за няколко месеца, както и на тогавашния спортен министър Красен Кралев.

„Благодаря и на общината за подкрепата във всяко наше начинание и се надявам и за напред да работим по същия начин. Благодарни сме и на родителите на нашите деца, че абсолютно винаги са зад гърба ни и без тях ние не можем да съществуваме. Не на последно място искам да благодаря на състезателите ни за това, че са толкова трудолюбиви и отдадени в постигането на целите си“, каза Илкова. Кметът на населеното място Йордан Дичев също отправи своя поздрав към момичетата и момчетата, които вече ползват залата и към онези, за които това тепърва предстои.

„Това е единствената, може би, по рода си зала, която се намира извън областен или общински център. Състезателите и треньорът на клуба заслужават тази зала да бъде пълна и винаги да носи успехи на нашия отбор. Изключително горд и благодарен съм за това, че Тополово вече разполага с подобна зала“, заяви Дичев.

Освещаване на спортното съоръжение извърши отец Георги, а приятелски турнир между ВК Тополово и ВК Кирково постави началото на първото официално състезание в залата. Непосредствено преди това, бе разказана и историята на ОУ „Отец Паисий“ в селото – от създаването му до днешни дни. Сред официалните гости бяха и народни представители, общински съветници, кметове на населени места.

Подобни статии

Top