Зам.-министър и кмет на физзарядка с ученици под тепетата

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева

ще участва в “Спортно междучасие” заедно с учениците и преподавателите от СУ “Свети Седмочисленици” в Пловдив.

Министерството на младежта и спорта подкрепя инициативата, с която децата на Пловдив казват “НЕ” на пасивния начин на живот. Ваня Колева ще присъства на заниманието на 24 октомври – Световният ден за борба със затлъстяването. Тя ще пристигне в града под тепетата за началото на тренировката в 7.45 ч.

Послание към децата в подкрепа на активния и здравословен начин на живот ще отправи и кметът на Пловдив Иван Тотев, който също ще участва в сутрешното занимание.

Tренировката в Световния ден за борба със затлъстяването по график в “Спортно междучасие” ще се води от Таня Делчева, инструктор на клуба по художествена гимнастика “Брилянт” и дългогодишните състезателки с редица престижни отличия, носителки на много купи и медали от държавни и международни състезания Виктория Атанасова и Мария Славова.

В “Спортно междучасие”, което се реализира от началото на учебната година по Програма “Пловдив за младите” всяка седмица участват над 3000 деца от 6 пловдивски училища.  Заниманията се водят от известни треньори,  настоящи спортисти и хореографи от 17 пловдивски клуба, които са провели над 60 тренировки до момента.

Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и поне два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.

Подобни статии

Top