Зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев ще съдейства на община Карлово за бъдещи водни проекти - DC news

Зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев ще съдейства на община Карлово за бъдещи водни проекти

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пое ангажимент да представи в Областната администрация приоритети за развитие на водния сектор

Заместник областният управител Лъчезар Бакърджиев пое ангажимент да съдейства на община Карлово в комуникацията с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за бъдеща реализация на важни за общината и жителите й проекти във водния сектор.

Бакърджиев разговаря днес с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговия екип, представители на ръководството на ВиК, жители на гр. Баня, експерти на областната администрация и Асоциацията по ВиК.

Срещата бе организирана след сигнал от жители на гр. Баня, свързан с остарялата водопроводна мрежа в града, предизвикваща чести аварии и големи загуби на питейна вода.

Присъстващите изтъкнаха, че гр. Баня е балнеоложки център и инвестициите в рехабилитация на водопреносната мрежа биха донесли ползи за цялата община Карлово.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пое ангажимент да представи в Областната администрация приоритети за развитие на водния сектор в общината в най-кратък срок, като организира и обществено обсъждане.

До края на юни 2022 г. ще бъде подготвен и представен актуализиран идеен проект за обновление на ВиК мрежата на Баня, стана ясно по време на срещата. След това проектите ще бъдат представени на национално ниво и ще се търси финансиране.

 

Подобни статии

Top