Зам.-ректор на АМТИИ чества своя 60-годишен юбилей с голям концерт

Проф. Бураджиев е с неоспорим принос към българското образование

Концерт по повод 60-годишния юбилей на проф. д-р Костадин Бураджиев ще се състои тази вечер в концертната зала на Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив. Освен юбилея, проф. Бураджиев ще отбележи и 35 години творческа дейност, съобщиха организаторите.

Приносът на Костадин Бураджиев за българското образование и култура е неоспорим. Дългогодишен диригент и главен художествен ръководител на ансамбъл „Добруджа” –
гр. Добрич, с който е изнесъл над 1000 концерта в България и много страни в света, между които Германия, Нидерландия, Белгия, Италия, Русия, Китай.

За творческата си дейност е носител на престижни национални и международни отличия и награди.

От 2001 г. е преподавател по “Дирижиране на народен хор и оркестър” в АМТИИ и главен диригент на Академичния народен хор от 2004 г., който през 2008 г. завоюва приза
„Световен олимпийски хоров шампион“ от Световната хорова олимпиада, Грац, Австрия. Заместник-ректор в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство.

В програмата на събитието ще са включени произведения по музика на юбиляра, изпълнени от Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ – гр. Добрич, Фолклорен ансамбъл „Тракия“, Академичен народен хор и Академичен народен оркестър, Росица Пейчева и още много гост-изпълнители.

Подобни статии

Top