Заместник министър Христов инспектира пробива „Модър-Царевец“ - DC news

Заместник министър Христов инспектира пробива „Модър-Царевец“

Зам-министърът се ангажира да съдейства за по-бързото пускане в експлоатация на югозападния участък от Околовръстното шосе

Заместник-министърът на регионалното развитие Захари Христов пожела да направи изненадваща инспекция на пробива „Модър-Царевец“, за да се запознае в детайли с проекта, свързващ районите Южен и Западен. Христов бе гост на официалната церемония „Първа копка“ на проекта за изграждане на Южен обходен колектор, който се реализира от Водоснабдяване и канализация ЕООД Пловдив.

Заместник-министърът разгледа пробива заедно със заместник-кмета на Пловдив по строителство Пламен Райчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев и депутата Манол Генов.

Пламен Райчев запозна заместник-министъра детайлно с дейностите, които трябва да се извършат на пътния пробив – след полагането на тръбопровод и канализация ще бъдат изградени локални платна и връзки с близките улици, както и ще бъде положена тротоарна настилка. Захари Христов коментира, че принципно е запознат с проекта, но сега вече вижда колко полезно и модерно съоръжение се очертава да стане пробива.

По молба на Пламен Райчев зам-министърът се ангажира да съдейства за ускоряване на пускането в експлоатация на югозападния участък от Околовръстното шосе на Пловдив, като очакванията са до края на седмицата то да бъде отворено за движение, както и за започване на строителните дейности на югоизточната част от Околовръстното – от кръговото кръстовище на Асеновградско шосе до пътен възел „Скобелева майка“.

В същото време Община Пловдив поема ангажимент да започне проектиране на удвояване на участъка от път II-52 от Ягодово до АМ Тракия.

Подобни статии

Top