„Запад“-ът в Асеновград пропищя заради безводие

Стотици жители на най-големия квартал в  Асеновград четвърти ден са оставени  без вода.

Бедственото положение в квартал „Запад“ е от събота, когато кранчетата на домакинствата  по високите етажи на блоковете напълно пресъхнаха.

Тежката авария е заради запушване на магистрален водопровод на улица „Тракия“ в града. Проблемът  вече е локализиран , когато се е наложило три екипа на ВиК  да работят до два часа тази сутрин, за да отстранят натрупаните камъни и да продухат 50 метровия участък от тръбата. Днес обаче, заради силното налягане на водата нова авария е избила водопровода на улица “ Стоян Джамсъзов“ в квартал „Запад“.

От ВиК дружеството в Асеновград са категорични, че до края на работния ден водоподаването към  абонатите им ще бъде възстановено.

Проблемът с ниския дебит на водата в квартал Запад“ и по високите части на улиците „Княгиня Евдокия“, „Славянска“ , „Света Петка“ и „Велико Търново“ е повече от месец.  До събота, когато стотици чешми пресъхнаха напълно, а напрежението сред хората ескалира. Заради липсата на вода вече четвърти ден хората са готови дори на протест.

„Писна ми и то много! Повече от година водата се спира по всяко време и нямаме налягане никакво! Аз съм съгласна за протест! Нека се разбере кои са виновниците са това положение?!?“

„Ами като казах че вместо пречиствателна станция и смяна на обратните води първо да оправят питейната ….Тръбите са стари, пукат се всеки ден, няма налягане, града се разраства….“, коментират ситуацията в социалната мрежа.

Водопроводът вече действа нормално, но налягането сега е доста по-високо и се стига до нови аварии. Затова  кв. „Запад” пак остана без вода, но този път работата на екипите няма  да  отнеме толкова време, увери шефът на ВиК дружеството в Асеновград Димитър Кавалджиев.

Подобни статии

Top