Запалиха бараката на ром, заради който продължават протестите в Кърнаре

Разследващи изясняват причините за пожара

Тази нощ е горяла барака с навес, собственост на циганина Илиян Янков Янков от Кърнаре. Това е единият от тримата братя, заради когото протестите в Кърнаре не секват вече 20 дни. Бараката не се намира в ромската махала, а по пътя за Беклемето, пише БЛИЦ.

Преди време постройката била продадена на Илиян Янков от дъщерята на кмета на селото Боньо Бонев и от зет му. Циганинът броил известна сума пари, но другото все още не е издължил. Пожарната снощи се е озовала на огнения ад. Изгоряла е част от бараката и слама. Според местни хора постройката е запалена умишлено, като отмъщение за това, че заради агресията на тримата братя в махалата в Кърнаре живеят под страх и на нокти.

Разследващи от Карлово провеждат свое разследване, което ще установи причините за пожара.

Припомняме, че Янков и двамата му братя разбиха заведение в центъра на селото, след като им отказали да ги обслужат. Собственикът на кръчмата празнувал абитуриентски бал на дъщеря си и затворил заведението. Това била причина и да отпрати ромите. Те си отишли, но се върнали с брадви и ножове. Разбили заведението. Само бързата намеса на намиращ се наблизо полицейски патрул е предотвратил поредната кървава драма. Оттогава хората в Кърнаре не спират да протестират. Миналата неделя недоволството беше масово, излезе цялото село. Тази неделя също ще има протести.

Пак масов протест в карловското село Кърнаре срещу набезите на ромите (СНИМКИ)

Top