Записват предварително за Монтесори паралелки в Пловдив за догодина

Директори на детски заведения се запознаха с Монтесори обучението в СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Ден на отворени врати за родители, които искат да се запознаят с Монтесори обучението бе въведен в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това съобщи директорката на училището Таня Николова пред директори на детските градини и яслите в район „Западен“ и кмета на район „Западен“ Димитър Колев, които посетиха школото.

От тази година една паралелка първокласници се обучават по иновативната система в училището. Всеки последен вторник от месеца родителите на деца, които желаят да се запознаят с този начин на учене, ще могат да посетят класната стая и да решат дали искат детето им да учи по метода на Мария Монтесори, за да кандидатстват в бъдеще. Кандидатстването за Монтесори паралелките ще става с предварително записване, поясни Николова.

Първата Монтесори паралелка отвори врати за 17 първокласници (СНИМКИ)

Директорите на детските заведения се запознаха с учебния процес и разгледаха специално пригодената за обучението по системата Монтесори класна стая. Директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Таня Николова им обясни в детайли работния процес, като отговори на многобройните им въпроси.

СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище в страната, което въведе Монтесори обучение. По пилотния проект се обучава един клас от 17 деца. 7 детски градини в Пловдив също са въвели методиката на Мария Монтесори, като детска градина „Мир“ в район „Западен“ е сред пионерите.

Очаква се догодина да завършат първите деца, които са подготвени изцяло по тази система.

Подобни статии

Top