Започа конгреса на БФС, първоначално не допуснаха Любо Пенев и Дражев

Пловдивските Ботев и Локомотив подкрепят Боби Михайлов за нов мандат

Малко след 10:30 часа беше открит осмият редовен конгрес на БФС. Присъстват 512 делегати от 546 клуба.

Конгресът започна с приветствие на Борислав Михайлов, минута мълчание в памет на починалите деятели на футбола и изказване на Райхард Гриндел, президент на германския футболен съюз, който поднесе приветствие и от името на УЕФА. Той подари на Михайлов екип на германския национален отбор с номер 55, подписан от всички футболисти на Бундестима и от селекционера Йоахим Льов. Гриндел пожела здраве, щастие и успехи на Михайлов и на български футбол, и успешна работа на конгреса.

Работата на делегатите започна с приемане на нови клубове членове и изключване на такива, които са преустановили дейността.

Конгресът е изборен и има три кандидатури – Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев, и се очаква да завърши работата си малко след 19:00 часа.

В района на хотел Маринела, където се провежда конгресът, има засилени мерки за сигурност.

Кандидатите за президент на БФС Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати в началото на конгреса на централата. Мотивът е, че в залата влизат единствено излъчени от клубове делегати. Дражев опита да обясни, че той е излъчен като делегат от Ботев (Болярово).

„Не съм ядосан, но най-нормалното е да имам по един мой представител във всяка комисия. А не е така. Това не е нормално, а съм го сигнализирал още преди месец и повече“, заяви Пенев, който беше посрещнат и от актьора Стефан Рядков, гримиран в поразителна прилика на Борислав Михайлов. Адвокатът на Пенев – Радостин Василев пък заяви, че Пенев дори може да се откаже от избора за президент заради ситуацията с недопускането.

„Нормално е да имаме представители в работните комисии. Явно обаче хората от ръководството на БФС не искат други очи да гледат“.

Ивайло Дражев не е бил допуснат до участие в Осмия редовен конгрес като делегат заради противоречащи си протоколи от една и съща дата с различни номера, подадени от аматьорския клуб Ботев (Болярово – област Ямболска). В единия протокол е бил излъчен Димитър Славов Славов като делегат от този клуб, а в другия – Дражев, който обаче е с невярно съдържание по отношение, че той е член на УС на боляровския отбор.

След като изпълнителният директор на БФС Борислав Попов прочете доклада на комисията по кандидатурите, точно в 12:45 часа, претендентите за поста президент на БФС Любослав Пенев и Дражев бяха поканени да влязат в залата.

За Пенев стана ясно, че има чисто съдебно минало, няма необслужени кредити, а само личен кредит, който не представлява конфликт на интереси. Дражев пък е осъден за убийство, но по непредпазливост.

Самият отчет на БФС за дейността в периода 2014-2018 не беше четен, а раздаден на всеки делегат. Водещият на конгреса Атанас Фурнаджиев обяви, че докладът няма да се чете, а който има въпроси, може да направи заявка за изказване.

Пловдивските елитни Ботев и Локомотив вече обявиха подкрепата си за нов мандат на Борислав Михайлов.

 

Подобни статии

Top