Започна 10-тата юбилейна Международна среща по туризъм в Пловдив

Днес започна 10-тото юбилейно издание на Международната среща по туризъм. Събитието се провежда под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”.

За поредна година целта на срещата е да привлече международни и български експерти от туристическия сектор, които да споделят идеи, успешни проекти и иновативни тенденции в туризма.

В Европейската година на културното наследство, акцент в програмата е „Римското мозаечно наследство на Филипопол“, подчертавайки неговия принос за разцвета на многообразието на културно-историческото наследство на града.

Общият брой на участниците в срещата през 2018 г. е 110, като регистрираните фирми и медии са 71, в т.ч. туроператори, медии, хотели и музеи. Участниците са от 15 държави- България, Германия, Англия, Словакия, Румъния, Белгия, Турция, Хърватия, Гърция, Швеция, Македония, Холандия, Мароко, Сърбия и Франция. Гости на форума са и две общини –  Серес и Хасково.

Официално Международната среща по туризъм бе открита от Министъра на туризма Николина Ангелкова и заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков. Гост на откриването бе и Председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова.

1 2 3

Подобни статии

Top