Започна акция за колани, детски столчета и каски

На територията на Пловдив и областта

Започна акция за използване на обезопасителни колани, детски системи и каски от водачите и пътниците на мотоциклети, съобщиха от ОДМВР – Пловдив.

Проверките ще продължат до 15 март и са част от полицейска операция ROADPOL, която се провежда в европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на моторни превозни средства и пътниците. Ще им бъде напомняно, че неползването на предпазен колан увеличава риска от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

В пловдивска област операцията се провежда по предварително изготвен план на места от основни трасета с интензивно движение, където могат да бъдат проверявани голям брой автомобили едновременно. По време на проверките – освен за обезопасителни колани, пътните полицаи ще следят за валидна застраховка „Гражданска отговорност“, за недопускане на неправоспособни водачи, както и такива, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

От ОДМВР – Пловдив съветват водачите да съобразяват своето поведение с променливите атмосферни условия и с действията си да показват уважение към останалите участници в пътното движение.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top