Започна мащабен ремонт на улици в кв. „Гладно поле“ - DC news

Започна мащабен ремонт на улици в кв. „Гладно поле“

Здравко Димитров, Александър Държиков, Пламен Райчев и Иван Стоянов направиха първата копка

Стартира обновяването на кв. „Гладно поле“ със средства от ОП „Региони в растеж“. Първата копка днес направиха кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов и председателят на Общинския съвет Александър Държиков. Стойността на проекта е малко над 12 млн. лв., като 9,5 млн. лв. от тях е европейското финансиране. Община Пловдив, че участва със съфинансиране, с което ще се подмени подземната ВиК комуникация.

„Продължаваме реализацията на проектите по ОП „Региони в растеж“, които са на обща стойност 38 млн. лв. В началото на мандата тези средства бяха почти загубени, но моят екип успя да ги спаси. Проектите се реализират по Плана за интегрирано градско развитие и са насочени към подобряване на градската, социалната и образователната инфраструктура в почти всички райони на Пловдив“, заяви кметът Здравко Димитров.

Проектът е разделен на три етапа за рехабилитация на улично платно, нови тротоари, озеленяване, осветление. Първата обособена позиция е на стойност 3,2 млн. лв. и включва изграждане на улична мрежа с благоустрояване и паркиране, подземна инфраструктура и зелена зона за широко обществено ползване на булевард „Санкт Петербург“, улица „Тодор Гатев“, а срокът на изпълнение е 180 работни дни.

Втората обособена позиция е реконструкция на ул. „Лев Толстой“ от ул. „Ген. Радко Димитриев“, на стойност 1,7 млн. лв., срокът за изпълнение е 120 работни дни.

Третата позиция е рехабилитация на  съществуващата улица „ Богомил“ от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Радко Димитриев“ от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“. Стойността е 6,4 млн. лв., а срокът за изпълнение е 177 дни.

1 2
Top