Започна основната реконструкция на два подлеза в район „Централен“ (СНИМКИ)

Районната администрация планира и изграждането на нов парк

Стартира основна реконструкция на два от подлезите в район „Централен“ – този до Водната палата и при кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Стоян Михайловски“. Подземните съоръжения ще бъдат почистени, ще се ремонтира канализацията им, ще се подменят повредените подови настилки, ще се постави ново осветление и ще се боядисат стените и тавана, които са покрити с графити. Рехабилитацията на съоръженията е за сметка на реконструкцията на други обекти в района, очакванията са тя да приключи до месец.

Обсъжда се възможността в подлезите да бъде монтирано видеонаблюдение, което не само ще помогне за безопасността на гражданите, но и ще играе превантивна роля срещу бъдещи вандалски прояви.

От шахтите на подлеза на бул. „Санкт Петербург“, който не е реконструиран повече от 15 години, бяха извадени десетки чували с боклуци, пръст и пясък. Веднага след ремонта му на терена от 2 дка до него ще бъде изграден парк. В зелената площ ще се посадят дървета, цветя и храсти, ще бъдат оформени и алеи, на които ще се поставят пейки.

Районният кмет Георги Стаменов присъства на началото на ремонтните дейности.

Подобни статии

Top