Започна последният етап от изграждането на водния цикъл в Трилистник - DC news

Започна последният етап от изграждането на водния цикъл в Трилистник

Старт на последния етап от изграждането на водния цикъл в с. Трилистник

дадоха кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова и кметът на селото Мирчо Петров.

„След приключването на строителните работи, с. Трилистник ще стане едно от първите села на територията на селищната система с напълно изградена канализация. Този финален етап включва създаване на ВиК инфраструктура на централните улици „Първа“, „Трета“ и „Осма“ и цялостната им реконструкция. Благодаря за подкрепата на кмета Димитър Иванов, който винаги досега се е грижил за хората в Община „Марица“, подчерта Мирчо Петров.

Градоначалникът, който дойде с 8-годишния си внук, поздрави десетките жители и гости на селото, където днес освен церемония по първа копка, се проведоха и различни мероприятия по повод 3-ти март.

„Днешният ден е паметен за Община „Марица“ и за с. Трилистник, защото даваме символичен старт на решаващия, заключителен етап от водния цикъл на селото. След приключването му с. Трилистник ще има напълно функционираща канализация. Благодаря на служебното правителство за отпуснатите средства, които ни дадоха възможност да решим този проблем“, посочи Димитър Иванов.

Той припомни и дълбоката връзка на българския народ с празниците и обичаите.

„Ние, българите уважаваме своите традиции.  Днес, освен завършването на водния проект, отбелязваме и 3-ти март. Ние се гордеем с нашата прекрасна Родина. Благодаря на самодейците, които се отзоваха, за да направят празника ни още по-красив и автентичен. Благодаря на всички Вас мили хора, че сте тук. Желая Ви здраве, късмет и благоденствие. Бъдете благословени и се гордейте, че сте българи. Да живее България“, завърши речта си кметът на община „Марица“ сред бурни аплодисменти.

Сред събитията, с които с. Трилистник почете 3-ти март, бяха изложба на творби от художника Георги Данчов – Зографина в храма „Света Параскева“, представяне на хайдушко облекло и снаряжение от сдружение „Хайдути“, както и изложба и лекция за българските шевици и работилничка за везба в НЧ „Йордан Колев-1928 г.“

Преди символичната първа копка, на която присъстваха и кметове на населени места и общински съветници, отец Димитър отслужи водосвет за успех на начинанието.

Празникът продължи с кръшно българско хоро, което се изви на площада.

 

Подобни статии

Top