Започна реконструкцията на стадион „Тодор Диев“! (СНИМКИ)

Започна се от настоящата трибуна, седалките ще бъдат бели, вижте още подробности за проекта

Днес стартира реконструцията на стадион „Тодор Диев“. Кметът на града Здравко Димитров и президентът на Спартак Динко Миленчев дадоха старт на ремонтните дейности.

Присъстваха още зам.- кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, кметът на „Южен“ Костадин Язов и директорът на дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, както и административния директор на клуба Тодор Симеонов и спортният директор Денис Хасан.

Кметът на града бе запознат с всички детайли по роконструкцията на съоръжението. Той видя и седалките, които ще бъдат монтирани.

Собственикът на клуба Динко Миленчев благодари на община Пловдив за съдействието по документацията и увери кмета, че скоро Пловдив ще има ново спортно бижу.

Кметът пожела безпроблемни строителни дейности на компанията „Анверс конструкт“, която започва с първия етап – дейности по настоящата трибуна на стойност 220 000 лева, които трябва да бъдат завършени до края на 2021 г.

В началото на следващата година ще продължи работата по тази трибуна и ще започне изграждането на новата северна трибуна.

Целостната реконстрикция на стадион „Тодор Диев“ ще е на стойност 7,5 млн.

Ето и детайли за стадиона:

Стадион „Тодор Диев“ ще разполага с 8200 седящи места със сгъваеми сини и бели седалки.

Разпределението ще е както следва:

Сектор „А“ (сегашната трибуна 3300 места, като тук са предвидени ВИП зона 1 с 13 места, ВИП зона 2 с 25 места, 40 места за журналисти.

Предвидена е зона за хора с увреждания – 5 места, които са разположени в северозападната част на трибуната.

Сектор „Б“ (от страната на ул. „Кичево“ 800 места, 300 от които са предвидени за сектор за гостуващи фенове, отделен с плексигласова преграда.

Сектор „В“ (от страната на ул. „Македния“ 3950 места, предвидени са 5 броя места за хора в инвалидни колички в югоизточната част и 5 броя в централната част на трибуната.

80% от всички места ще бъдат покрити, като сегашната козирка ще бъде запазена, но ще бъде изградена и нова от двете страни на Сектор „А“.

Сектор „Б“ и „В“ също ще бъдат на 80% покрити.

Предвижда се изграждането на висок клас LED- осветление, отговарящо за HD излъчване.

Електронното табло ще е от най- ново поколение, позволяващо излъчване на видео повторения.

Предвидени са 6 входа, като е обособен отделен вход за гостуващи фенове.

Всички входове ще бъдат оборудвани с турникетна система.

Ще бъде изградено и видеонаблюдение, обхващащо всички входове и седящи места, както и зоната около стадиона.

Предвидени 150 паркоместа +100 на мястото на двата изкуствени терена в първоначалния проект.

Журналистите ще използват всички удобства за работа, ще бъде изградена и специална зона за пресконференции по изискване на БФС и ФИФА.

Изцяло ще бъдат обновени съблекалните под сегашната трибуна, като се предвижда лекарски кабинет и кабинет за допинг контрол.

Ще бъде изграден и музей, в който да се съхранява и излага историята на Спартак Пловдив.

Теренът ще бъде изцяло модернизиран с нова поливна система.

До края на 2021 г. ще се инвестират 220 000 лева в реконструкция на сегашната трибуна, в началото на 2022 г. ще се продължи с дейностите по тази трибуна, както и ще се започне изграждане на сектор „Б“ (от страната на ул. Кичево).

Инвестицията е на стойност 7,5 млн. лв.

Подобни статии

Top