Започна ремонтът на бул. „Санкт Петербург“ в обхвата на район „Източен“ СНИМКИ

Ще се работи в участъка от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Източен“, срокът – 14 дни

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев дадоха старт на ремонтните дейности по северното платно на бул. „Санкт Петербург“, предаде DCnews.bg. Ремонтът на отсечката от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Източен“ е на стойност 325 хиляди лева, средствата са осигурени от ОП „Региони в растеж“, а срокът за изпълнение е 14 дни. Като цяло ще бъде подменен асфалтът, маркировката и бордюрите (където това е необходимо). Движението няма да бъде спирано изцяло. Следващият участък от булеварда, по който ще се работи, е от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Освобождение“, но за него все още няма избран изпълнител.

Чрез еврофинансиране по „Региони в растеж“ ще бъдат ремонтирани също ул. „Лев Толстой“, ул. „Ген. Радко Димитриев“, ул. „Георги Странски“, ул. „Тодор Гатев“, ул. „Богомил“, която ще има излаз на бул. „Санкт Петербург“. Предстои и подмяна на настилката ина локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ в района на т.н. гръцки блокове, изброи на свой ред Иван Стоянов.

Районният кмет припомни още, че със средства от бюджета на „Източен“ пък трябва да бъдат направени: паркинг на ул. „Славянска“ 81, реконструкция на парк „Каменица“ и на пенсионерския клуб на бул. „Източен“, ще се преобразят междублоковите пространства, ще бъде изграден парк на ул. „Удроу Уилсън“, а също: подлезите в района трябва да бъдат освежени, ще се подменя осветлението им, ще се изграждат нови съоръжения в парковете на района.“Имаме богата програма, надявам се да я изпълним през годината“, обобщи Стоянов.

Снимки: Община Пловдив

Подобни статии

Top