Започна строежът на 30-метровата кула-сцена за откриването на ЕСК (СНИМКИ)

В града пристигнаха 6 тира с техника за изграждането на съоръжението

Започна строежът на 30-метровата сцена, която ще бъде издигната на бул. „Цар Борис III Обединител“. Тази сутрин в Пловдив пристигнаха първите 6 от 30 тира с частите за кулата, на която на 12 януари ще се състои спектакълът „Ние сме всички цветове“. На пътното платно вече са разтоварени материалите, с които тя ще бъде построена, съобщиха от общинската фондация „Пловдив 2019“.

Днес и утре ще бъдат положени основите, които разпределят тежестта, така че да не навреди на пътната настилка. След това ще бъдат издигнати поетапно шестте нива на сцената.

На място минават почистващи машини, а работата се координира между немската компания организатор “Phase7” и представители на местните институции. Лично артистичният директор на германската компания Свен Сьорен Байер наблюдава работата на екипите, заедно с техническия ръководител Щефън Фукс.

В началото на януари ще пристигнат останалите части и съоръжения, от които ще бъдат изградени два подиума с дължина 100 метра, височина 3 метра и широчина 4 метра. Материалите са на швейцарска компания, но пристигат от Германия.

1 2

Подобни статии

Top