Започна строителството на многофункционална спортна зала в с. Рогош

Димитър Иванов подчерта, че строителството на новото съоръжение започва на значимия християнски празник Илинден.

„Днес Българската православна църква почита паметта на Свети пророк Илия, считан за най-големия библейски пророк и предвестник на истинната вяра. Щастлив съм, че именно на този ден стартираме най-голямата инвестиция, която ще бъде направена през този управленски мандат – изграждането на модерна спортна зала в с. Рогош“, посочи кметът на община „Марица“.

Той припомни, че до осъществяването на проекта се е стигнало заради настойчивостта и упоритостта на кмета на с. Рогош Величка Величкова, на общинските съветници от селото, на местните самодейни състави, както и на баскетболния отбор.

„След като всички законови процедури са спазени, днес полагаме началото на изграждането на многофункционална зала, която ще отговаря на всички европейски изисквания. Тя ще е подарък за децата – нашето бъдеще, за талантливите ни самодейци, за баскетболния клуб на селото, спечелил многобройни шампионски титли и за всички местни жители. Съоръжението ще може да бъде използвано от всички – от най-малките до най-големите“, отбеляза Димитър Иванов.

Той благодари на Господ, „за това, че ни помага във всички начинания, които са в услуга на жителите на селищната система“ и изрази надежда, че след строителството на новата зала в нея ще се провеждат общински, регионални и национални състезания.

„Обещавам ви, че това ще е последното хоро, изиграно на тази поляна. Следващото ще бъде в залата“, обърна се кметът на община „Марица“ към малките самодейци от танцовия състав.

Той обясни, че всеки ден, минавайки през селото на път за работа, ще упражнява пряк контрол върху строителните дейности и отправи молба към кмета на Рогош Величка Величкова да оказва по всякакъв начин съдействие на представителите на фирмата-изпълнител.

Залата ще бъде изградена на терен до старото училище в с. Рогош

Сградата ще бъде с разгъната застроена площ 1241 квадратни метра, височина 8 метра и ще има 350 седящи места.  Тя ще бъде изградена на терен до старото училище в с. Рогош.

На събитието присъстваха заместник-кметовете Гергана Титюкова и Анелия Симеонова, кметове на населени места, общински съветници, десетки жители и баскетболния отбор на селото, който 3 поредни години е шампион на Държавните игри на малките населени места.

Накрая всички си направиха обща снимка за спомен.

1 2

Подобни статии

Top