Започна търсенето на най-добрите хора в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Започна търсенето на най-добрите хора в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кампанията се провежда за 11-ти път

За 11-ти път стартира инициативата „Най-добрият човек на Пловдив“. Тя се провежда в рамките на кампанията „Пловдив – град на доброто“, чийто инициатор преди 11 години бе пловдивчанката Йорданка Петкова, председател на Асоциация НАЕ (наследствен ангиоедем).

И тази година учениците от ПГ по хранителни технологии и техника приемат на Главната, до стълбите на Каменица писмени номинации от пловдивчани. Момичетата и момчетата от гимназията с ентусиазъм разказват на хората за същността на кампанията и ги приканват да посочат своя пример за най-добър пловддивчанин.

На откриването на кампанията бе ресорният зам.-кмет Георги Титюков, както и шефката на дирекция „Социални дейности“ в общината Веселина Ботева, а също и общински съветници. След като откриха кампанията, те също посочиха своята номинация за най-добър човек.

Накрая всички призоваха от стълбите на Каменица:

 

Пловдивчани отново ще могат да споделят истории на хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. Номинации ще се приемат в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

След като бъдат събрани предложенията за най-добър човек, компетентно жури ще подбере носителите на ежегодния приз, връчван от община Пловдив в няколко категории.

Ето какво разказа пред DCNEWS директорът на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 7 юни от 18:00 ч. на Римски стадион, където ще бъдат отличени носителите на приза в Пловдив.

11-тото издание на вече традиционната за града кампания „Пловдив – град на доброто“  се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров. Номинации за добри хора ще се приемат до края на месеца на специално създадения сайт.

След приключване на гласуването историите ще бъдат разгледани от компетентно жури, в което отново се включват създателят на инициативата „Пловдив – град на доброто“ Йорданка Петкова в категория „Социална дейност“, председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева в категория „Добротворчество“, директорът на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева за „Образователна дейност“.

Тази година към журито се присъединяват и миналогодишният носител на приза „Посланик на доброто“ основателят на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова за категория „Градско развитие“, както и добре познатата ни Ася Антонова от предаването „Ася в страната на талантите“, която ще помогне на Йорданка Петкова за категория  „Социална дейност“.

Подобни статии

Top