Започнаха номинациите за кандидат-депутати на БСП в Пловдив

Организацията ще предложи на НС водач на листата отново да бъде професор Иво Христов

Започнаха номинациите за кандидат-депутати на БСП в Пловдив. В момента те се правят на районни събрания, е след това предстоят кандидатурите да бъдат гледани и от районните конференции. Окончателната листа за 16-ти МИР на БСП ще се утвърди на Градската конференция на столетницата на 6 февруари. Това заяви в интервю за „Радио Пловдив“ Димитрина Вакрилова, която е временно изпълняващ длъжността председател на Градския съвет на партията.

Организацията ще предложи на НС водач на листата отново да бъде професор Иво Христов.

В правото на Националния съвет е да определи водачи на листите. Този път ние имаме много успешен водач от миналия мандат в лицето на професор Иво Христов. Дори на повечето събрания го номинират за водач на листата, а той не е член на БСП и не е от Пловдив. За пловдивчани обаче той има успешен мандат. Още повече, че професор Христов донесе на предишните избори над 5000 гласа. Затова смятаме, че е една добра номинация и ще я предложим на Националния съвет, обясни още Вакрилова.

Целта на БСП в Пловдив е да спечели поне четири депутатски места на парламентарните избори. Димитрина Вакрилова обаче призна, че има известно напрежение в партията, след като бе изключен Георги Гергов. Голямо текучество на членска маса засега не се наблюдава.

Има четири подадени заявления. Две от бивши членове и едно ново. Но има още четирима напуснали. Точно заради решенията на Националния съвет на БСП. И те са от район „Западен““, обясни тя.

Изпълняващият длъжността председател на Градския съвет на БСП каза още, че има сериозни притеснения относно определянето на членовете за изборните секции, тъй като хората са притеснени от Covid-19.

До скоро нямахме такива опасения. Но сега хора, които се бяха записали още през месец декември, започнаха да ни се обаждат. Притеснени са и това е съвсем резонно. Понеже имаме по-голяма квота този път, ще гледаме с един-двама души да покрием всички избирателните секции. Вероятно няма да успеем навсякъде, има проблем във всички райони“, заяви Вакрилова.

Подобни статии

Top