Започнаха празненствата за 100 години ФК Асеновец (СНИМКИ) - DC news

Започнаха празненствата за 100 години ФК Асеновец (СНИМКИ)

Два мача срещу децата и юношите на Левски, голямо шоу, много емоции и лятна буря на стадион „Шипка“

ФК Асеновец отпразнува своята 100-годишнина с два приятелски мача на стадион „Шипка“.

Децата от набор 07/08 загубиха от Левски с 0:4, но въпреки това създадоха няколко чисти положения, които бяха в ключови моменти. Вратарят на столичани се намесваше с вещина и спаси всичко.

При юношите младша възраст се получи изключително интересен и равностоен мач. Асеновградските момчета въобще не се стъписаха от именития си съперник и го пресираха дълбоко в собствената му половина. Асеновец създаде и няколко много опасни ситуации за гол, но ги пропусна. От своя страна Левски стигна само до два далечни удара. Въпреки страхотната игра в последната секунда на първото полувреме домакините бяха хванати на контраатака и гостите реализираха за 0:1.

За съжаление, второто полувреме се игра само 9 минути, след като над ст. „Шипка“ се разви страшен порой, придружен с гръмотевична буря, която принудително прекрати мача с оглед безопасността на децата.

Това обаче не успя да помрачи истинският празник на ст. „Шипка“.

Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще бъде домакин следващата седмица на изложба със стари фотоси. Това са уникални снимки на бивши футболисти от града, на които са запечатани моменти от развитието на асеновградския футбол. Много ветерани ще получат благодарствени плакети.

Подобни статии

Top