Започнаха спешни ремонти след пороите в Асеновград, кметът на инспекция за качеството(СНИМКИ)

Д-р Емил Караиванов: Настоявам за експедитивни и качествени ремонти на улиците, пострадали от пороите

Проверка на качеството на ремонтите на  най-пострадалите улици в квартал Долни воден направи днес кметът на града д-р Емил Караиванов. Строителните екипи работят вече на една от най- пострадалите улици -„Йордан Йовков” в асеновградския квартал.

С директно възлагане Общината стартира ремонтните дейности на улиците „Йордан Йовков”, „Язовирска”, „Братя Даскалови” в квартал Долни воден.

Да се работи качествено и в срок и да се изпълнят всички възложени дейности, настоява  кметът д-р Емил Караиванов след проверка на място.

Ремонтите предвиждат там да се извърши пренареждане на пътни ивици и полагане на нови, асфалтиране и възстановяване на тротоари.

Започнахме оттук, защото имаше дори непроходими участъци, но съм доволен, че се работи бързо, допълни още кметът.

Дейностите по първите две улици ще бъдат изпълнение до средата на следващата седмица,  а до 20-ти юли целият ремонт в квартала ще приключи. Общата инвестирана сума от Общината в тях е 37 000 лева.

Общината вече е обявила открита процедура и спешно търси изпълнител и на  неотложните ремонти дейности на участъци от улиците „Конушка”, „Рожен”, „Искра”, „Захария“ и „Ангел Кънчев” в Асеновград.  В тези ремонти ще се вложат още 158 000 лева.

Общината набира оферти до 15 юли и вярвам да се започне работа на терен по най- бързия начин, каза още д-р Караиванов.

 

Подобни статии

Top