Започва 11-тата панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“ - DC news

Започва 11-тата панорама на комедиите „Завеса под звездите“ в лятно кино „Орфей“

Стартът е с постановката „Разделям двойки по домовете“

Единадесето издание на традиционната панорама на театралните комедии в Пловдив отново представя известни театрални постановки и обичани от публиката актьори през лятото.

Стартът е с постановката „Разделям двойки по домовете“ с Михаил Билалов  в лятно кино „Орфей“ от 20:30 часа. Представлението е една от най-гледаните в афиша на Младежкия театър вече пет години, а авторът на пиесата Тристан Птижирар е номиниран за награда „Молиер“ в категория „Най-добър жив франкофонски автор“ през 2015.

“Освобождавам едни хора от други” – така героят на Билалов описва своята сфера на дейност. Ерик е професионалист в разделите на двойки и по-точно – той е човекът, който съобщава новината на “освободения”. Опитният агент по разделите има различни репертоари в зависимост от предпочитанията на “поръчителя”. Така обаче, една вечер героят попада на бившата си приятелка Гаел, с която са разделени от 7 години. Мисията му е да й съобщи неприятната вест, но сега вече всичко е по-различно. Френската комедия на ситуациите е режисирана от проф. Здравко Митков и в нея участват още Николай Луканов и Искра Донова.

Премиерно заглавие в панорама на комедиите „Завеса под звездите“ ще представи и театрална къща Вива Арте – „Лощи момчета“ с Ненчо Илчев и Томи Минасян, а Бойко Кръстанов ще играе своите „Всички страхотни неща“ с режисьор Владо Пенев за първи път на открито. Пловдивчани могат да видят отново и хитове като „Чамкория“, „Отчаяни съпрузи“ и „Редки тъпанари“. Габровският театър също ще представи своите най-гледани комични спектакли. През лятото пловдивската публика ще разсмиват Захари Бахаров, Милица Гладнишка, Асен Блатечки, Мая Новоселска, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Александър Сано и още много известни комедийни актьори.

Организаторите предвиждат и среща на публиката със звездите преди спектаклите, които ще бъдат обявявани предварително на фейсбук страницата на арт-събития „Орфей“, където е публикувана и пълна програма на събитието. Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ ще предложи и съпътстваща програма от концерти.

Театрална панорама на комедиите „Завеса под звездите“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

 

Top