Започва 8-то издание на най-вкусния фестивал „Вкусът на Пловдив“

Участници са елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши

От днес до неделя в Пловдив ще се проведе осмото издание на традиционния и любим за пловдивчани кулинарен фестивал, който естествено носи името „Вкусът на Пловдив“.

Откриването е  от 17:00 часа пред Туристическия информационен център до Римския стадион с музикално-артистична програма и приветствие от организаторите.

Шатрите на „Вкусът на Пловдив“ и този път ще бъдат разположени от двете страни по ул. „Райко Даскалов“ (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).

В четири поредни дни от 10:00 до 23:00 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи.

Тази година организаторите ще изненадат ценителите на вкусна храна с голямо разнообразие от участници – елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши.

Част от „Вкусът на Пловдив“ ще бъде и Фермерски пазар „Пендара“, където може да намерите продукти за Вашия дом, директно от фермата на производителите.

Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, клуб „Орфей Уелнес“.

Подобни статии

Top