Започва „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“- платформа за чиста Европейска столица на културата

Представят инициативите, които ще се осъществят през 2019 г., за да се промени културата и отношението към градската среда

Стартира  първата по рода си целогодишна платформа за чиста Европейска столица на културата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

Ще бъдат представени инициативите, които ще се осъществят през 2019 г., за да се промени културата и отношението към градската среда и към отпадъците в ежедневието ни.

Партньори в това начинание ще са граждански организации и доброволци, Фондация „Пловдив 2019”, Община Пловдив, Екопак България и други организации и компании.

Ще бъдат обсъдени  въпросите как да поддържаме града ни по-чист в годината на Европейската столица на културата и след това? #ПразнувамеЧисто; Какво може да направи всеки от нас? #ПочиствамеЗаедно; Как да облагородим средата, в която живеем? #ПроменямеЗаедно.

Пресконференцията ще бъде водена от Ласка Ненова, учредител на сдружение „BG Бъди активен“, което провежда инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

На събитието се очаква да вземат участие Евелин Де Лирснайдер, Изпълнителен директор на известна марка за производство на безалкохолна напитка; Тодор Бургуджиев, Изпълнителен директор на ЕКОПАК България; Василка Иванова Чопкова, Директор на дирекция „Екология и управление на отпадъците“, Община Пловдив; Светлана Куюмджиева, Артистичен директор на Общинска Фондация „Пловдив 2019“.

Подобни статии

Top