Започва четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“

Танцови състави от Пловдив, София, Бургас, Варна, Русе и Букурещ ще участват във фестивала

Четвъртият международен фестивал „Здравей, Армения“ започва днес от 11.00 часа на пл. „Стефан Стамболов“ в Пловдив. Музиката и танцът носят енергия, много символика и радост. Когато хората разбират и оценяват културата на различните, се подготвят и възпитават духовно възвишени личности и толерантни граждани, което е залог за запазване модела на града ни като етнически толерантен и многолик.

Хората по цялата планета осъзнаха необходимостта и възможността от свободно движение и със сигурност ще се възползват от предложението на фондация „Аракс“, за да посетят един изключително цветен фестивал, какъвто е фестивалът „Здравей, Армения“.

За четвърта година фондация „Аракс“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив, предоставя изключителна възможност за изява на самодейните състави от арменската общност на Балканите. Арменците винаги са били и продължават да бъдат една малка „подправка“ в етносите на балканите, като дават труда, знанията, уменията и предаността си към тези нации, които са ги приютили в тежки за народа им моменти.

„Искрено смятаме, че няма нищо по-красиво от музиката и танца, което да даде на хората усещане за спокойствие и радост и ние, арменците от България, искаме да подарим това усещане на Пловдивчани и гостите на града“, казват организаторите от фондация „Аракс“.

Във фестивала тази година ще вземат участие танцови състави от Пловдив, София, Бургас, Варна, Русе и Букурещ, които чакат с нетърпение да излязат на сцена след повече от година отсъствие заради COVID-пандемията.

Каним всички хора с чисти и открити сърца, да се насладят на красотата на арменската музика и танц.

Подобни статии

Top