Започва Фасада видео фестивал 2018

На тазгодишното девето издание, от постъпилите 160 филма, са допуснати до участие 56 творби от 24 държави

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното девето издание, от постъпилите 160 филма, са допуснати до участие 56 творби от 24 държави: Германия, Франция, Хърватия, Гърция, Хонконг, Иран, Русия, Италия, Великобритания, Аржентина, Канада, Израел, Австралия, Иран, Бангладеш, Перу, Австрия, Колумбия, Ирландия, Мексико, Турция, Испания, Дания, Сингапур, Виетнам.

В три поредни вечери – 28, 29 и 30 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството.

Изключително разнообразната програма ще ви потопи в невероятните приключения на видео артистите от цял свят, привлечени от непосредствената близост до зрителя.

Публичното пространство и фасадите заживяват и се превръщат в светлинни екрани, отразяващи чувствителността и посланията на видео творците.

Мястото е “Лапидариум” в Стария град, където на 28 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване. Преди конкурсната програма ще бъде излъчен филмът Vanity (00:16:00, 2017) на победителя от 2017 г. – Florent Schwartz, в присъствие на автора. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕО ИЗКУСТВО.

С подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт. В партньорство с Фондация Пловдив 2019.

Top