Започва фестивалът "Здравей, Здраве!" - DC news

Започва фестивалът „Здравей, Здраве!“

Традиционният фестивал на здравето завладява Младежки хълм в Пловдив на 4 и 5 юни

Фестивалът на здравословния живот „Здравей, Здраве!“ посреща пловдивчани и гости на 4 и 5 юни на Stagе Park в подножието на Младежки хълм отново с интересна и полезна програма от лекции, практики, спортни активности, творчески работилници за малки и големи и изложение на натурални и био продукти.

Под мотото “Силата е в теб” събитието стимулира към повече информираност, отговорност и грижа за здравето както на физическо, така и на емоционално, ментално и духовно ниво.

В лекционната програма са заложени теми за новите времена, за силата на провала, силата на родовата памет, любовта, тайната на словото, оцеляването през призмата на интегралния подход и други, а едни от интересните имена са на проф. Дамян Попхристов, Орлин Баев, Христо Нанев, д-р Румен Стоилов, Аида Марковска, д-р Марчин Илиев и други

Напълно безплатно най-големият фестивал на здравето представя работещи практики, основани на природни и естествени средства за укрепване на организма, както и разнообразни творчески работилници – плетене на мандали за малки и големи, изработване на бижута, ментална аритметика и бързо четене за деца, рисуване на камъчета, мехенди и други.

Програмата предвижда и през двата дни спортни и танцови класове, функционални тренировки, йога практики и дихателни упражнения, за пръв път демонстрационно състезание по спортно ориентиране за малки и големи, организирано от клуб по ориентиране „Пловдив“ както и представяне на изложители на здравословни продукти и услуги.

Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на няколко десетки физически и юридически лица от гр. Пловдив.  Идеята на организаторите е да се провокира интерес към здравословния начин на живот, да се представят широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да се стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да споделят опит и представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Първото издание на фестивала се провежда  на 30 октомври 2010 год.  в Културен център „Тракарт“, Пловдив и в него взимат участие едва 8 лектора. В следващите години инициативата получава подкрепата на Община Пловдив и набира все по-голяма популярност сред пловдивската общественост. През 2014 година в рамките на два дни програмата на фестиавала вече включва 60 лекции и практики с огромен брой посетители – пловдивчани и гости на града.

Днес фестивалът „Здравей, Здраве!“ продължава да расте и събира все повече вдъхновени съмишленици от цялата страна.  Повече от 21 града продължават мисията на основателите – „Доброволно, безплатно, споделено“ – Троян, Казанлък, Търговище, Варна, Добрич, Ямбол, Кърджали, Габрово, Тетевен, Панагюрище, Стара Загора, София, Благоевград, Петрич, Бургас.

Предстоят събития в Благоевград, Тетевен, Смолян, Ботевград, Кюстендил, Видин и други.

Пълната програма за предстоящия 13-ти фестивал в Пловдив е налична ТУК.

Facebook:  https://www.facebook.com/ZdraveiZdrave

Подобни статии

Top