Започва френската седмица на Пловдив, задава се и „Златен ключ“

Мястото на всички прояви e пространството пред Дома на културата

От днес започва френската седмица, предхождаща 17-то издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ“ – Пловдив. Пред сградата на Дома на културата“Борис Христов“ пловдивчани ще имат възможност да се включат в множество интересни събития, ще могат да участват в томболи и състезания с награди.

Символичното откриване е днес в  11,30 часа.

Международният фестивал за шансони „Златен ключ“ пък е без аналог у нас и е най-големия музикален франкофонски форум на Балканите. Организира се ежегодно от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив. Това е втората по важност и мащаби франкофонска проява в Европа, след тази в Амстердам, която дава възможност да се докосваме до различни култури и всичко това през призмата на френския език.

Паради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция, тази година Фестивалът ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на Дома на културата с концерти на 13 и 14 юли – Денят на Бастилията с начало в 19 часа и специално ателие на 15 юли. Музикален партньор на „Златен ключ“ 2020 е „Арт Войс Център“.

Всички прояви от 17-то издание на Международния фестивал за шансони са безплатни с вход свободен.

Подобни статии

Top