Започва КИНОМАНИЯ в Пловдив! Големите филми преди Големите награди

Киноманите ще имат възможност да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино

Днес стартира тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. 13-тата кинопанорама ще се проведе в LUCKY Дом на киното и ще приключи на 29-и същия месец. Събитието е включено в културната програма на града и се осъществява със съдействието на Община Пловдив.

Киноманите ще имат възможност да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия, произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и разбира се, класики. Афишът на КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от цял свят.

Част от акцентите ще бъдат дългоочакваният „Всички знаят“ с превъзходните Хавиер Бардем и Пенелопе Крус на носителя на „Оскар“ Асгар Фархади; новият филм на Клер Дени (този път фантастика) „Живот нависоко“ с участието на Робърт Патинсън и Жулиет Бинош; „Курск“ – посветен на трагичния истински инцидент, на признатия за един от най-добрите европейски режисьори Томас Винтерберг; „Мария Магдалена“ с великолепната двойка Руни Мара и Хоакин Финикс (в ролята на Иисус Христос); „Видение“ на японския режисьор Наоми Кавасе, в който главната роля е поверена отново на Жулиет Бинош; и не на последно място режисьорската версия на „Легендата за котката Демон“ – пленителна и визуално смайваща приказка за любов, интриги, мистицизъм и поезия, поставена във фантазирана версия на династията Тан.

1 2 3

Подобни статии

Top